Wedstrijdsport

Wedstrijdsport

Veel van onze wedstrijdspringers zijn begonnen in de recreatieve lessen. Zij vonden het springen zo leuk, dat zij per week wat meer uren wilden trainen, en ook oefeningen (series van 10 sprongen) wilden leren springen om aan wedstrijden mee te kunnen doen. 

Een deel van onze wedstrijdploeg is begonnen in andere sporten (bijv. turnen) maar zij kozen er voor over te stappen naar de wedstrijdsport bij het trampolinespringen.  Jonge, talentvolle springers beginnen hun wedstrijdcarrière bij Triffis in de talentgroep.

Er zijn 4 niveau's in de wedstrijdsport. Dat zijn: 3e divisie, 2e divisie, 1e divisie en Eredivisie.
In elk niveau wordt gesprongen in leeftijdsklasses. 

Onze talentgroep, voorbereiding op de wedstrijdsport

Wedstrijdsport

De wedstrijdspringers die uitkomen in de 2e of 3e divisie trainen per week 4 tot 8 uur (in blokken van 2 uur).  Het aantal trainingsuren wordt natuurlijk langzaam opgebouwd.

Een trampolinewedstrijd bestaat uit 3 oefeningen. De voorronde bestaat uit een oefening van 10 verplichte sprongen en een keuze-oefening. In de keuze-oefening wordt ook de moeilijkheid van de sprongen meegeteld. Daarna volgt, voor de na de voorronde hoogst geplaatste groep deelnemers, de finale-ronde. In de finale wordt weer een keuze-oefening gesprongen.

In de periode van oktober tot en met december vindt er een teamcompetitie plaats. Dit is afhankelijk van het niveau van het team een regionale of een landelijke competitie. Er worden teams gevormd van telkens 4 springers(sters). De teams doen in de verschillende klasses mee aan 2 voorrondes. De beste teams uit de regionale competitie gaan daarna door naar de landelijke finale. 

In december staat de laatste teamwedstrijd op het programma: Het Nederlands Kampioenschap voor clubteams. Elke vereniging mag in alle divisies teams uit laten komen. De teams in de 1e, 2e en 3e divisie springen hier een landelijke finale. De teams in de Eredivisie springen om het Nederlands Kampioenschap. 

Vanaf januari staan een districtskampioenschap en individuele wedstrijden op het programma. Tijdens het districts- kampioenschap en de individuele Finale (juni) wordt behalve aan de individuele - ook aan de synchroonwedstrijd meegedaan.

Wedstrijdsport Plus

Springers die nog meer willen springen, en die over voldoende talent beschikken, kunnen gaan meedoen in de Wedstrijdsport Plus. Zij trainen 10 tot 15 uur per week, in blokken van 3 uur. Deze springers(sters) komen uit in de 1e of 2e divisie. Springers uit deze klasse kunnen doorstromen naar de topsport. Veel hangt daarbij natuurlijk af van leeftijd, talent en motivatie.
Kalender
zaterdag 25 januari 2020
Activiteit Trampolinefeestjes 25 januari 14:00 - 18:00 Trampolinezaal De Meent Bauerfeind
zondag 26 januari 2020
Activiteit Triffisdag 2020 09:00 - 16:30
maandag 27 januari 2020
Activiteit Clinic saltodiploma - klas 1 (1e) 08:45 - 09:45
vrijdag 31 januari 2020
Activiteit Clinic saltodiploma - klas 2 (1e) 08:45 - 09:45
zaterdag 1 februari 2020
Activiteit Trampolinefeestjes 1 februari 14:00 - 18:00 Trampolinezaal De Meent Bauerfeind

Contact

Sportcentrum De Meent Bauerfeind
Trampolinehal
Terborchlaan 301
1816 MH Alkmaar
info@triffis.nl 
Terug naar boven