Topsport

Trampolinevereniging Triffis Alkmaar, heeft ook een groep springers die aan topsport doen. Met recht topsport, want meerdere van onze toppers zijn regerend Nederlands Kampioen en komen in aktie tijdens diverse grote internationale toernooien. 
In 2018 werd in Alkmaar de eerste Dutch Trampoline Open georganiseerd; een 2-jaarlijks toernooi waaraan meer dan 350 springers meedoen, uit heel veel landen (er waren springers uit Canada en Hawaii, en landenteams uit bijv. Engeland, Frankrijk, Portugal, Polen) 
De afgelopen jaren werden medailles behaald tijdens Worldcups en er werd meegedaan een Europese- en Wereldkampioenschappen. Rea Lenders heeft als eerste Nederlandse vrouw in 2004 in Athene meegedaan aan de Olympische Spelen en heeft daar de finale gehaald. 
 
Ook deze springers zijn toen zij jong waren begonnen als recreatief-, of beginnend wedstrijdspringer(ster)s. De springers van de topsport-afdeling trainen dagelijks op twee momenten, in totaal zo'n 25 uren per week. Uiteraard moeten er dan afspraken worden gemaakt met scholen etc.
 
Met Lootschool Willem Blaeu werken we nu samen om voor deze springers sport op topniveau mogelijk te maken. Onze topsporters hebben een uitgebreider wedstrijdprogramma; naast de wedstrijden die ook voor de Wedstrijdsport en de Wedstrijdsport Plus op de agenda staan, doen zij mee aan internationale wedstrijden en toernooien. De trainingen van onze recreatie- en wedstrijdlessen zijn bij onze gediplomeerde trainers/trainsters in goede handen.   
Kalender
vrijdag 10 april 2020
zaterdag 18 april 2020
woensdag 29 april 2020
Activiteit Clinic turnsters 09:00 - 11:00
zaterdag 9 mei 2020
zaterdag 16 mei 2020

Contact

Sportcentrum De Meent Bauerfeind
Trampolinehal
Terborchlaan 301
1816 MH Alkmaar
info@triffis.nl 
Terug naar boven